O nás

Jsme BIOMOLLA

Jsme česko - albánská společnost nesoucí českou stopu v Albánii. Historie naší společnosti se začala psát v roce 2017, kdy Čech ve spojení s Albáncem, žijícím v České republice, a jeho rodinou z městečka Bilisht v okresu Devoll, nacházejícím se v jihovýchodní části Albánie, úspěšně propojili český kapitál a podnikavého ducha s albánskou pracovitostí, znalostí místního trhu a spolehlivým zázemím. Na tomto pevném základě úzce spolupracujeme s místními farmáři, od kterých vykupujeme zemědělské produkty té nejvyšší kvality, zejména jablka, která uskladňujeme v nově postavené chladírenské hale, vybavené nejmodernější italskou chladící technologií a následně je expedujeme k dalšímu zpracování či prodeji.  

Díky tomu získala nemalá řada místních farmářů jedinečnou příležitost rozšířit a zvýšit svojí produkci a Biomolla se tak stala jejich významným partnerem a pravidelným odběratelem.

Okres Devoll patří k nejúrodnějším zemědělským oblastem v Albánii. Tradiční zemědělství se dědí z generace po generaci a přináší obživu celým rodinám po staletí. Díky tomuto dědictví a umu místních farmářů, ve spojení s úrodnou půdou a ideálními klimatickými podmínkami, je přirozenými a výhradně tradičními procesy docílena vysoká kvalita pěstovaného ovoce a zeleniny.

Po 4 letech úspěšného podnikání a podpory místní komunity nyní rozšiřujeme portfolio našich aktivit o výrobu sušených jablek - oblíbených křížal a ovocného čaje. Naším cílem je postupné rozšiřování sortimentu o další druhy sušeného ovoce a zeleniny dle sezónní nabídky a Vaší poptávky, samozřejmě opět výhradně z produkce místních farmářů a s využitím ověřené české technologie. Všechny naše produkty sušíme šetrným způsobem a nepřidáváme do nich žádné konzervanty, aromata ani barviva. 

Pevně věříme, že Vám naše sušené produkty z Albánie budou chutnat. Vaše Biomolla!  

Zpět do obchodu